Energetisch Structurele Balans (ESB)

 

Dit is de tweede manuele behandelvorm die bij Praktijk Zilverlinde wordt toegepast. Hiermee kunnen deels dezelfde klachten worden behandeld als met Bowen Techniek maar ook een aantal andere klachten.

Het is evenals Bowen Techniek een zachte manipulatietechniek waarmee beoogd wordt om de energie van de verschillende lagen van het lichaam heen te harmoniseren, met inbegrip van bot-, spier-, zenuwweefsel en aura.

Tijdens de behandeling zoekt het lichaam zijn natuurlijke optimale instelling weer op. Hierbij kunnen er hele subtiele spontane bewegingen optreden in een gewricht, spieren of in de wervelkolom. Hiermee gaat het lichaam terug naar de meest optimale stand van het bekken, de wervelkolom, de wervelkolom of gewrichten dan wel de meest optimale spanning in spieren en pezen.

Er wordt ook bij deze behandelmethode niet getrokken of hard gedrukt en er treden dan ook geen ‘krak’ of ‘plop’-geluiden op. Hiermee is ook deze techniek veilig voor zuigeling tot heel oude mensen.

Het lichaam van de cliënt wordt tijdens de behandeling ondersteund om weer in balans te komen.
Er wordt behandeld met (bij voorkeur dunne) kleding aan. Het effect van de behandeling kan meteen worden ervaren.

Neurologische klachten, al dan niet veroorzaakt door een beroerte, kunnen vaak succesvol met deze behandelmethode worden aangepakt, wat deze behandelmethode uniek maakt. Om de verzwakte zenuwen te versterken wordt mede gebruik gemaakt van ooracupunctuur met behulp van een laserpen.

De ESB-behandeling is gebaseerd op Wu Wei, een grondstelling uit het Taoisme, die letterlijk vertaald betekent ‘niet handelen tegen de aard der dingen in’, voor verdere informatie zie www.esbopleidingen.com.